Inflamarea prostatei și problemele asociate la câine

More Than an Apple a Day: Preventing Our Most Common Diseases (Mai 2019).

Anonim

Problemele de prostată sunt ceva care, de obicei, ne asociem cu oamenii, dar condițiile medicale legate de prostată pot afecta și alte mamifere, inclusiv dihori, șobolani și câini. Problemele de acest tip sunt limitate la câinii care nu au fost sterilizați și se pot prezenta într-o varietate de moduri, unele dintre ele putând să se dovedească a fi dureroase sau să prezinte probleme în a merge la toaletă.

Dacă dețineți un câine de sex masculin neprotejat, este important să fiți conștienți de semnele de probleme cu prostata, mai ales pe măsură ce câinele dvs. îmbătrânește. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Ce este prostata?

Termenul "prostată" se referă la toate aspectele legate de glanda prostatică, care este responsabilă pentru reproducere, producția de spermatozoizi și sănătatea celulelor spermei. Glanda prostatică, la rândul ei, depinde de producerea de testosteron de către testicule și fără producția de testosteron, glanda prostatică se micșorează și aproape dispare. Deoarece câinii de sex masculin nu au testicule și astfel nu produc testosteron, glanda prostatică devine inactivă după sterilizare, ceea ce, la rândul său, împiedică apariția unor probleme cu prostata ulterior.

Curățând câinele

Neuterarea câinelui dvs. masculin îndepărtează testiculul, ceea ce la rândul său determină ca prostata să devină inactivă și, după cum sa menționat, elimină atât posibilitatea de apariție a problemelor de prostată, cât și alte condiții legate de sistemul reproducerii. Dacă nu intenționați să reproduceți de la câine, este foarte recomandat să le sterilizeze, datorită beneficiilor pentru sănătate și prevenirii complicațiilor ulterioare pe care le oferă acest lucru.

Căutați sfaturi gratuite pentru câini ?. Faceți clic aici pentru a vă alătura comunității preferate britanice pentru animale de companie - PetForums.ro

Hiperplazia prostatică benignă la câini

Hiperplazia prostatică benignă sau BPH este o afecțiune veterinară care poate afecta câinii necăutați pe măsură ce îmbătrânesc. Este cauzată de o creștere graduală a glandei prostate datorită producției continue de testosteron care susține funcția de prostată, ducând la extinderea prostatei până la un punct în care începe să provoace alte probleme. Problemele vor începe să apară numai dacă prostata începe să preseze împotriva celorlalte organe interne ale câinelui, ducând la presiune, durere potențială, frecvență crescută de urinare și disconfort la urinare.

În timp ce cancerul malign de prostată poate fi o altă complicație potențială a unei prostate mărite, aceasta este mult mai rară la câini și, în general, problemele de prostată nu devin maligne la câini cu aceeași frecvență pe care o fac cu oamenii.

Indicații privind problemele de prostată la câine

Atunci când prostata câinelui devine suficient de mare pentru a începe să preseze asupra celorlalte organe ale câinelui, va deveni evident pentru proprietar că ceva nu este corect.

Problemele legate de a merge la toaletă însoțesc în mod obișnuit o prostată mărită sau alte probleme de prostată la câini, cum ar fi dificultatea urinării, nevoia crescută de urinare sau sângele trecut cu urină. Stingerea pentru a trece fecale sau trecerea de materii fine sub formă de panglică este o altă indicație. Orice durere sau disconfort aparent la toaletă, cum ar fi întinderea, durerile de durere, poziția nefiresc sau dificultatea aparentă de a merge la toaletă, ar trebui să fie luate în considerare cu atenție la câinele fără cautere, deci este important să le cunoașteți.

Uneori, lamența picioarelor din spate sau durerea din jurul coloanei vertebrale și a coamei pot indica și probleme de prostată, însă în această etapă condiția este, de obicei, foarte pronunțată.

Cum face medicul veterinar să diagnosticheze problemele de prostată la câine?

O prostată mărită poate fi diagnosticată fie printr-un test simplu de sânge, fie prin inspecția fizică a glandei prostate, prin simțirea semnelor de extindere.

Odată ce medicul veterinar a identificat o problemă, poate dori să efectueze teste suplimentare pentru a afla cât de pronunțată este gradul de mărire și dacă există complicații, dar de cele mai multe ori condiția va fi tratată ca urmare a examinării fizice și a testelor de sânge numai.

Tratamentul pentru probleme de prostată la câine

Una dintre cele mai simple modalități de tratare a problemelor de prostată la câine și metoda utilizată în mod tradițional pentru a vindeca această problemă implică pur și simplu sterilizarea câinelui, deoarece aceasta oprește producția de testosteron, ceea ce duce la restrângerea prostatei la dimensiunea normală și, eventual, aproape nimic. Cu toate acestea, nivelurile de testosteron nu scad imediat dupa sterilizare si poate dura cateva saptamani pentru ca sterilizarea sa aiba un efect semnificativ asupra dimensiunii glandei prostatei, timp in care cainele va suferi inca de simptome.

Astăzi, o metodă mai obișnuită de tratare a problemelor de prostată este prin medicație, care poate fi efectuată în loc de intervenție chirurgicală de castrare, sau la fel ca ea.

În general, un curs de comprimate este prescris timp de o săptămână, ceea ce face ca prostata să se micsoreze foarte repede. Efectele persistă timp de până la șase luni, după care timp este necesar un alt curs de comprimate pentru a reduce din nou dimensiunea prostatei.

În cazul în care câinele este sterilizat în același timp cu administrarea medicamentelor, aceasta neagă necesitatea unor cursuri ulterioare de tablete pentru a preveni recurența extinderii.