Frământarea și pisica ta

Azi Grivei e mânios - Cântece pentru copii | TraLaLa (Iunie 2019).

Anonim

Oricine a petrecut vreodata timp in jurul unei pisici fericite, relaxat sau care cauta o atentie va fi constient ca pisicile fericite place sa se framana, folosind labele lor frontale aproape sa marsal pe loc de la picior la picior in timp ce se retrag si flexing ghearele lor. Putini proprietari de animale pot spune ca animalul lor de companie arata cea mai inalta forma de afectiune si respect pentru ei prin lipirea ghearelor in ele, insa asta face parte din ceea ce face pisicile atat de unice ca animalele de companie!

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce pisica dvs. este atât de dornică de frământare, sau cum este uneori numită în America de către iubitorii de pisici, "făcând biscuiți" (care în engleza britanică ar face "scones", ca în alăptarea aluatului) acest articol oferiți o anumită perspectivă asupra acestui comportament comun al pisicilor și împărtășiți câteva sfaturi despre cum să vă păstrați pielea delicată în siguranță de la ghearele ascuțite în timp ce permiteți în continuare pisicii dvs. să se comporte în mod natural! Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Frământarea începe cu alăptarea

Frământarea este una dintre primele activități sau comportamente pe care pisicile le prezintă și încep să o facă înainte de a-și deschide ochii sau de a începe să audă. Pisoii mirosesc canalele de lapte ale reginei pentru a-și găsi sfarcurile pentru a îngriji, iar atunci când alăptează, folosindu-și labele frontale și ghearele de pisoi pentru a frământa burta reginei, ajută la creșterea fluxului de lapte, permiteți pisicilor blocați pe deplin și, în general, ajutați la creșterea randamentului laptelui.

În timp ce frământarea începe ca o metodă de a obține mai mult lapte, faptul că un pisoi care alăptează este mulțumit, fericit și se simte în siguranță și confortabil înseamnă că într-o ordine foarte scurtă, frământarea devine asociată cu aceste sentimente în mintea pisicii, transformându- comportament pe care vor continua să-l expună în tot restul vieții.

Frământarea este instinctivă, dar nu involuntară

Pisicile vor incepe in mod automat sa framanta, uneori, daca le mângâieti, sunt în poala ta sau se stabilesc în patul lor pentru un pui de somn, iar frământarea asta este instinctivă și se întâmplă fără ca pisica să-i dea orice gând conștient. Cu toate acestea, nu este o acțiune involuntară cum ar fi respirația - pisica poate să înceapă și să oprească frământarea după voință, fără a trebui să-i dea vreun gând special!

Căutați sfaturi gratuite de companie pentru pisica dvs. ?. Faceți clic aici pentru a vă alătura comunității preferate britanice pentru animale de companie - PetForums.ro

Poate fi, de asemenea, parte din ritualul împerecherii

In pisicile inutile, frământarea face parte și din ritualul împerecherii - pisica de sex masculin va frămânța femeia, adesea destul de brutal, ca parte a pregătirii pentru împerechere. Acest tip de frământare nu se prezintă în pisici carate, din motive evidente!

Este un semn de fericire, confort și relaxare

Deoarece pisicile asociază frământarea cu o mulțime de sentimente bune - siguranță, căldură, companie, confort, odihnă, fericire și multe altele - este sigur să spunem că o pisică care frământează simte toate aceste lucruri! Spre deosebire de purring, care pisicile folosesc uneori ca metodă de auto-liniștitoare atunci când sunt stresate, speriate sau rănite, pisicile nu frământă decât dacă sunt fericiți, așteptați sau simt altfel lucruri bune!

Aceasta înseamnă că dacă pisica dvs. vă frământa, atunci ei vă informează că sunt fericiți și confortabili cu dvs. și acesta este un compliment foarte mare - deși s-ar putea simți ca și cum vă vor lipi de ace cu ace ascuțite!

Pisicile nu trebuie să fie mânjite sau așezate pe cineva pentru a începe să frământe - orice situație care declanșează sentimente de fericire, confort și relaxare poate cauza asta! Acest lucru s-ar putea manifesta daca aveti doua pisici care se intalnesc impreuna, prin faptul ca le puteti vedea frământate unul pe celalalt - si daca aveti un caine cu care pisica ta se descurca cu bine, ei chiar o pot face câinelui!

Foarte multe pisici își frământă paturile, păturile și alte locuri de odihnă ca parte a stabilirii de somn, ajutându-i să-și aranjeze așternutul în felul în care o doresc și să marcheze patul ca pe al lor folosind glandele parfumate în tampoane labele.

Cum să evitați să deveniți un pincushion uman!

Dacă frământarea pisicii tale te face să te rătăcești pentru că ghearele lor sunt atât de ascuțite și te găsești după aceea cu leziuni roșii de la ghearele lor, nu dispera! Există diferite abordări diferite pe care ați putea dori să le luați în considerare pentru a permite pisicii dvs. să își manifeste comportamentul de frământare cu dvs., fără a risca să se rănească.

Mai întâi de toate, este o idee bună să tăiați ghearele din față ale pisicii dvs. - doar prinsă de la capetele ghearelor, vă poate ajuta să frământați mai puțin dureroase. În plus, păstrarea unui prosop mic sau împânzit pe sau aproape de canapea pentru a acoperi dvs. lapă sau umăr atunci când pisica dumneavoastră este în starea de spirit pentru o îmbrățișare poate ajuta la protejarea pielii dvs. de asemenea.