Probleme de sănătate ale irlandezilor de apă

VEGAN 2017 - The Film (Aprilie 2019).

Anonim

Ar fi foarte ușor să confundați un irlandeză Spaniel de apă pentru un pudel standard maro, deoarece cele două rase sunt foarte asemănătoare. Cu toate acestea, ele sunt două rase distincte, cu Irish Water Spaniel fiind un câine de vânătoare foarte calificat și unul care, după cum sugerează și numele, îi place să fie în apă și în jurul acesteia. Cunoscuți pentru că sunt foarte vigilenți și extrem de curioși din punct de vedere al naturii, acești câini minunați sunt, de asemenea, renumiți pentru personalitățile lor bune, deși pot fi puțin prudenți atunci când se află în jurul unor persoane pe care nu le cunosc.

Ca și în cazul multor rase pure, Irish Water Spaniel este predispus la suferință din cauza a numeroase probleme de sănătate, dintre care unele sunt tulburări ereditare, în timp ce altele sunt dobândite. Oricine speră să-și împărtășească casele cu unul dintre acești câini inteligenți ar trebui să fie conștient de aceste probleme de sănătate, deoarece știind despre ele înseamnă că simptomele vor fi observate că mult mai repede și ca o regulă a tratării unei condiții mai devreme, cu atât mai bine prognosticul tinde să fi.

Cu toate acestea, nu toți irlandezii spanioli de apă vor dezvolta orice tulburări de sănătate pe parcursul vieții lor și cu cât este mai bine crescut un câine, cu atât sunt mai puține șanse să moștenească orice condiții genetice de la câinii-mamă. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care contactarea unui crescător reputat și bine stabilit este atât de important dacă vă gândiți să obțineți un cățeluș IWS. Tulburările la care pot fi supuși examenele pentru câini includ următoarele:

 • Displazie de șold
 • Dizplazie la cot
 • hipotiroidismul
 • boala lui von Willebrand
 • Anomalii ale ochilor

Condiții pe care rasa este predispusă să sufere

După cum sa menționat anterior, irlandezii spanioli de apă sunt predispuși să sufere de mai multe tulburări de sănătate ereditare care includ următoarele:

Hip displazie - aceasta poate fi o afecțiune dureroasă în cazul în care oasele coapsei nu se potrivesc corect în articulația șoldului unui câine, adesea datorită faptului că dezvoltarea articulară nu sa format în mod corespunzător atunci când un câine este încă un cățeluș. Probabil că nu se poate observa că mulți câini nu prezintă semne de disconfort, chiar dacă au dezvoltat această afecțiune. Din păcate, pe măsură ce timpul trece și un câine devine mai în vârstă, o problemă secundară de sănătate se trage sub formă de artrită și acest lucru poate face viața destul de mizerabilă pentru un câine afectat. Deși displazia șoldului este o tulburare ereditară de sănătate, există și alte motive pentru care un câine ar putea dezvolta afecțiunea care include următoarele:

 • Trauma
 • Factorii de mediu care includ o creștere rapidă a creșterii
 • Vătămări cauzate de căderea pe podele alunecoase sau de sărituri de pe mobil sau în afara autoturismelor

Cataracta - aceasta poate fi o afecțiune care afectează ochii câinilor din cauza vârstei înaintate, deși unele rase sunt mai predispuse să moștenească tulburarea de la câinii părinți, iar IWS este una dintre ele. Ochii lor devin tulburi când sunt încă tineri, iar atenția veterinară este necesară mai curând decât mai târziu, sau un câine ar putea deveni orb. Dacă cataracta este legată de vârstă, intervenția chirurgicală nu ar fi necesară, dar dacă cataracta începe să se dezvolte devreme în viața câinelui, un veterinar va fi capabil să remedieze problema chirurgical. De asemenea, este important să se țină seama de faptul că se pot forma cataracte pe ochii câinelui ca pe un simptom secundar al unei alte probleme de sănătate care stă la baza Diabetes Mellitus fiind unul dintre ele.

Follicul displazie - aceasta este o afecțiune care afectează un strat de câine cu o pierdere a părului fiind un rezultat tipic al unui câine care a dezvoltat această afecțiune. Irlandezii spanioli de apă sunt predispuși la această tulburare a pielii și simptomele încep să se manifeste atunci când câinii sunt în jur de 2 până la 4 ani. Părul de pe spate este mai întâi afectat, dar acest lucru se răspândește rapid în alte părți ale corpului și, deși stratul lor este afectat, condiția nu afectează sănătatea și bunăstarea generală a câinelui. Cu acest lucru a spus, un caine care dezvolta orice fel de tulburare a pielii are nevoie pentru a vedea un veterinar mai devreme, mai degrabă decât mai târziu, astfel încât un diagnostic corect poate fi făcută, urmată de un tratament eficient.

Hipothididismul - aceasta este o altă afecțiune care afectează IWS în care cantitatea insuficientă de hormon este produsă de glanda tiroidă a unui câine. Există anumite simptome de care trebuie să aveți grijă, care includ stratul de cîini care devine uscat și fragil înainte ca acesta să cadă în cele din urmă, lăsând pardoseala expusă elementelor. Din fericire, odată cu avansarea medicamentelor și tratamentelor veterinare, veteranii sunt capabili să gestioneze tulburarea foarte eficient și câinii afectați continuă să ducă o viață fericită și îndelungată atâta timp cât li se administrează tratamentul zilnic.

Alergiile - irlandezul Spaniel de apă este, de asemenea, predispus la a suferi de alergii care ar putea fi declanșate de mai multe lucruri. Acestea includ alimente, ceva în mediul lor, șampoane pentru câini și produse obișnuite, de uz casnic obișnuite, care conțin anumite substanțe chimice. Un simptom comun al unui câine care a dezvoltat o alergie la un alergen aerian este atunci când dezvoltă infecții ale urechii.

Entropion - aceasta este o problemă de sănătate care afectează ochii unui câine și de obicei devine vizibilă când are vreo 6 luni. Condiția vede o pleoapă a câinelui rotindu-se spre ochi, ceea ce înseamnă că se freacă de ochelarii unui câine, provocând o mulțime de iritații și disconfort. Câinii cu afecțiune tind să își frece ochii neîncetat făcând starea mai rău și dacă observați că câinele dvs. face acest lucru, este timpul să-i aducem la veterinar. Un veterinar ar fi capabil să remedieze problema prin intervenție chirurgicală.

Distichimie - aceasta este o altă afecțiune care afectează rasa în care câinii au un alt șir de gene care cresc pe glanda care produce ulei în ochi. Acest lucru cauzează adesea o mulțime de iritații și câinii tind să se uite foarte mult pentru că lumina le doare ochii. Un veterinar ar fi capabil să înlăture chirurgicale rândul de genul care provoacă infracțiuni, corectând astfel problema care ar trebui făcută mai devreme decât mai târziu pentru a face viața mai confortabilă pentru un câine.

Alte condiții pe care rasa este cunoscută că suferă din care merită făcută o notă include include următoarele:

 • Epilepsie
 • Megaesophagus
 • paronychia
 • Sensibilitatea la vaccinare
 • Sensibilitatea la medicamente