Câini și comportament teritorial

PE URMELE ȘOIMULUI aka Trail Of The Falcon - 1968 (română) (Iulie 2019).

Anonim

În timp ce exact cum se va dovedi că orice câine se va dovedi a fi variază de la rasă la rasă și câine la câine, majoritatea câinilor prezintă un anumit grad de comportare teritorială și aceasta este pur și simplu o parte instinctivă de a fi un câine! În general, asociem comportamentul teritorial cu câinii de sex masculin mai mult decât câinii de sex feminin și este, cu siguranță, adevărat că bărbații tind să afișeze instincte teritoriale mai puternice decât femelele. Cu toate acestea, câinii de sex feminin sunt, de asemenea, teritoriali la o anumită măsură și, indiferent de sexul câinelui dvs. și dacă sunt sau nu sunt sterilizați, veți fi, în general, capabili să identificați un comportament teritorial de un anumit tip în propriul câine sau câini.

Comportamentul teritorial la câine se poate manifesta într-o varietate de moduri și, în general, atunci când este corect antrenat și gestionat, acest lucru nu reprezintă o problemă. Cu toate acestea, fiind prea teritorial sau posesiv asupra casei și a familiei, poate provoca o problemă în unele cazuri, deci este important să recunoașteți instinctele teritoriale ale câinelui dvs. și să evaluați dacă sunt sau nu adecvate.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre câini și comportamentul teritorial.

Care este comportamentul teritorial?

Comportamentul teritorial în câine poate veni în multe forme, iar unele forme sunt mai vizibile decât altele! Comportamentul teritorial evident poate fi demonstrat prin păstrarea și patrularea casei și a grădinii pentru a se apăra împotriva apropierii altor câini sau a oamenilor și care acționează ca un mijloc de descurajare a intrușilor.

Câinii pot fi, de asemenea, teritoriale cu privire la familia și manipulanții lor și reacționează negativ dacă se apropie un alt câine sau o persoană sau devin agresivi și exigenți pentru atenție dacă omul lor acordă atenție altcuiva.

Câinii pot fi, de asemenea, teritoriale asupra posesiunilor lor; acest lucru este cunoscut sub numele de paza de resurse și se poate manifesta în interiorul casei dacă câinele este posesiv în ceea ce privește patul, jucăriile, alimentele sau alte resurse și răspunde negativ dacă un alt câine, o persoană sau un animal de companie se apropie de lucrurile lor.

Căutați sfaturi gratuite pentru câini ?. Faceți clic aici pentru a vă alătura comunității preferate britanice pentru animale de companie - PetForums.ro

Marcarea parfumurilor teritoriale

Cainii, in special cainii de sex masculin, au o reputatie de placere sa se uite la tot, si aceasta este una dintre cele mai evidente manifestari ale comportamentului teritorial al caninului. Marcarea pe urină permite câinelui să desemneze granițele teritoriului lor, ceea ce este al lor, și să ofere o indicație și un avertisment altor câini că acest spațiu este luat, și nu să se implice. În general, câinii nu parfum în interiorul casei, deoarece casele lor sunt puțin probabil să fie afectate de străini, dar grădina și zonele comune pe care le treceți zilnic atunci când mersul câinelui dvs. sunt toate jocul echitabil!

Agresiunea teritorială

Câinii își pot arăta instinctele teritoriale în multe feluri și uneori se manifestă ca agresiuni. Agresiunea poate fi îndreptată spre alte persoane, câini sau ambii, și este de fapt o reacție defensivă, mai degrabă decât una agresivă, deoarece, odată ce potențialul intrus se percepe la o distanță sigură, câinele se va retrage și nu îi va urmări.

Agresiunea teritorială poate fi afișată printr-un comportament comun și simplu, cum ar fi lătratul la sunetul soneriei și presupunând că câinele dvs. este sub control și se va opri atunci când îi spuneți, aceasta nu este, în general, o problemă.

Cu toate acestea, în cazul în care câinele dvs. afișează agresiune, cum ar fi lătratul, mârâitul, urmărirea unei alte persoane sau a unui câine pe teritoriul său sau blocarea căii persoanelor care au dreptul de a fi acolo (cum ar fi postmanul), aceasta este evident o problemă.

Este extrem de important să se facă față comportamentului teritorial al câinelui, dacă aceasta are ca rezultat agresiunea, deoarece acest comportament este inadecvat și potențial periculos. Deși trebuie să fii recunoscător că câinele tău dorește să te protejeze pe tine și casa ta, cu toate acestea, pregătirea și socializarea slabă sunt, de obicei, cauzele unei agresiuni teritoriale necontrolate, și aceasta este o problemă importantă de abordat.

Confruntarea cu agresiunea teritorială

În primul rând, examinați situația vieții câinelui dvs. și vedeți dacă puteți identifica orice motiv pentru care câinele dvs. ar putea să se simtă în special pe margine, în gardă sau nesigur în cadrul casei. Sunt supuși stresului, nu în siguranță în rutină sau în mijlocul oricărei tulburări? Este, desigur, întotdeauna posibil ca câinele dvs. să afișeze pur și simplu agresiunea teritorială, deoarece acestea au făcut întotdeauna și nu au avut niciodată să creadă că acest lucru este necorespunzător sau că a fost instruit din el.

Odată ce ați abordat eventualele factori de declanșare potențiali sau probleme care ar putea sta la baza agresiunii teritoriale, va trebui să adoptați o abordare incluzivă pentru a vă re-pregăti câinele. Socializarea este una dintre cheile pentru aceasta, pentru a vă asigura că câinele dvs. este, în general, confortabil atât cu ceilalți câini, cât și cu alți oameni și nu le vede automat ca pe o amenințare. Apoi, lucrați la formarea pozitivă a armamentului cu câinele dvs., lucrați pentru a vă menține atenția atunci când se apropie un potențial declanșator de agresiune, oferindu-le tratamente și laude pentru a vă menține atenția.

Ignorați comportamentul rău sau scoateți câinele de la declanșatorul acestuia și lăudați-i călduros când încep să se calmeze. De-a lungul timpului, câinele dvs. ar trebui să devină mai receptiv la prezența altor câini și a celor care trec, și să nu reprezinte o amenințare potențială pentru vizitatorii dvs.!